fbpx

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je tehnika kojom se postiže blistav osmeh brzo i lako. Kažu da je osmeh jedina kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari. Da bi nam osmeh imao tu moć osim što mora da bude zdrav mora da bude i blistavo beo. Ordinacija Maya dental office je tu da Vam pomogne da dođetedo blistavog osmeha.

Izbeljivanje zuba - splint

Lep i beo osmeh je od davnina bio jedan od glavnih parametara i pokazatelja lepote. Estetski momenat koji ostavljaju za sobom beli zubi se dugo pamti. Ljudi sa lepim osmehom imaju više samopouzdanja, smelije otvaraju vrata novi poslovnim mogućnostima, novim ljubavima … Svi vole lep, zdrav, blistav osmeh. Nažalost nemamo svi sreću da se rodimo sa takvim zubima, a mnogi od nas usled dugotrajne konzumacije obojenih pića i cigareta pokvare taj dar.

Savremena stomatologija pruža mnoge metode koje nam omogućuju vraćanje beline našim zubima, a svakako najpoznatija je stomatološko izbeljivanje zuba. Izbeljivanje zuba je bezbolna, bezbedna i minimalno invazivna metoda. Metoda započinje pregledom i određivanjem postojeće boje zuba, kao i određivanjem zajedničkog cilja tj. željene boje zuba. Veoma je važno u prvoj poseti ukloniti sve čvrste i meke naslage na zubima kako bi nam zubi bili zdravstveno zbrinuti. Terapija beljenja zuba može biti sprovedena u ordinacijskim i kućnim uslovima.

Izbeljivanje zuba - ključ boja

Ordinacijsko izbeljivanje vrši se visoko koncentrovanim vodonik peroksidom i karbamid peroksdiom u vidu gela koji se aktivira korišćenjem svetla, toplote ili laserski. Stomatološka ordinacija Maya dental office preporučuje i sprovodi kućnu metodu izbeljivanja pod kontrolom stomatologa. Kućno izbeljivanje podrazumeva uzimanje otisaka u stomatološkoj ordinaciji i izradu indiviualnih splintova u koje se nanosi izbeljivač. Izbeljivači su manje koncentracije u odnosu na ordinacijsko izbeljivanje, pa s toga smatramo da je dosta bezbednije.

Izbeljivači su na bazi karbamid peroksida u koncentraciji 16% ili 22%. Gelovi u sebi sadrže kalijum jodid i kalijum fluorid koji se dodatno ugrađuju u zube i zubi su iza toga još otporniji na dejstvo karijesa. Tako  da  posle ovakvog načina  izbeljivanja zuba, zubi su ne samo lepši već postaju zdraviji i jači iza toga. Ukoliko se odlučimo za nižu koncentraciju splint sa gelom se nosi 8h uveče, a ako se odlučimo za višu koncentraciju splint sa gelom potrebno je nositi 2h ujutru i 2h uveče. Splintovi se najčešće nose  jedan do dva dana i za to vreme treba izbegati konzumaciju obojenih napitaka.

Besplatni pregled i konsultacije možete zakazati na broj telefona 064/2410043.

Share:
Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.