fbpx

Uklanjanje zubnog kamenca i poliranje zuba

Uklanjanje zubnog kamenca treba redovno obavljati, jer kamenac kao tvrda naslaga može uzrokovati loš zadah iz usta. Osim toga, može da pokida sva vlakna koja drže čvrsto zub u svojoj čašici, da ga rasklate i zdrav zub može da ispadne napolje. Uklanjanje zubnog kamenca ne predstavlja samo kozmetski nego i zdravstveni zahvat, jer su usta jako prokrvljena. Naučno je dokazano da ljudi koji imaju hronično dugo prisutan zubni kamenac i ne uklanjaju ga redovno, imaju problema sa srcem i krvnim sudovima, jer su bakterije iz parodontalnih džepova dostigli u krvotok i štete celom organizmu.

Kako skinuti kamenac sa zuba? Prvi korak je zakazivanje termina kod stomatologa. Stomatolog će proceniti stepen nakupljenog kamenca i odrediti najbolju metodu za njegovo uklanjanje. U ordinaciji Maya Dental Office za skidanje kamenca se koriste instrumenti koji omogućavaju da se kamenac pažljivo skine, bez oštećenja zuba.

Posle čišćenja kamenca, zubi se poliraju, da bi površina zuba opet postala glatka i usna duplja opet postala čista i da bi se zubima vratio njihov sjaj.

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.